La Fundació Laboral de la Construcció de Balears va acollir el passat dia 19 d’octubre la presentació dels nous sacs hidrosolubles, creats per Cemex, que s’incorporen a la mescla de formigó sense necessitat de retirar l’embalatge i suposen un avantatge en matèria de sostenibilitat.

Els sacs estan fets d’un material que s’incorpora al producte final estalviant, a més, temps a l’operari -al no haver d’obrir l’envàs-, i evitant possibles vessaments de producte a l’hora d’introduir el ciment en la pastadora.

Aquests nous sacs, en incorporar-se a la mescla sense alterar la qualitat de la massa final, redueixen la quantitat de residus que es produeixen en l’obra, eliminen el procés de reciclatge i suposen un important pas en matèria de sostenibilitat, més a Balears, que compta amb una rigorosa legislació en matèria de reciclatge, gestió i recuperació de residus.

Petjada CO2

L’acte de presentació va comptar amb l’assistència del director general de la Direcció d’Empresa, Autònoms i Comerç del Govern d’Illes Balears (GOIB), José Antonio Caldés; així com el director de Ciment de Cemex, Jaime Isla; el president de la FLC de Balears, Climent Olives, i diversos representants d’empreses pertanyents a l’Associació de Constructors de Balears.

Els sacs hidrosolubles contenen Vertua Suprem, un dels ciments més sostenibles del mercat balear. Es tracta d’un producte apte per a la immensa majoria de les obres que es duen a terme a les illes, que compta amb una petjada de CO2 molt inferior als ciments tradicionals, la qual cosa repercuteix en la sostenibilitat de l’obra final a la qual s’apliqui.

Qualitat, temps i sostenibilitat

Durant la presentació es va dur a terme una demostració pràctica de l’ús d’aquest nou sac on es va poder comprovar com es fabrica una mescla de formigó de qualitat incorporant ciment i envàs a la mateixa mescla. “El nou sac i el formigó que conté suposarà un abans i un després en les obres de construcció que es realitzin”, va explicar el director de Ciment de Cemex, qui va incidir que el nou format “agilitza els processos de fabricació del formigó, no deixa residus i contribueix a una construcció més sostenible. Es tracta, sens dubte, d’un gran avanç en el sector dels materials i la construcció”.

Els nous envasos formen part de l’estratègia de Cemex per a contribuir a la descarbonització de l’empresa i de l’ecosistema de la construcció i s’ajusten al full de ruta cap a aquesta mateixa fi de Cemex, Futur en Acció, que es basa en sis pilars fonamentals: la descarbonització de les operacions, la comercialització de productes i solucions constructives més sostenibles, l’economia circular, la cura de l’aigua i la biodiversitat, la innovació i les aliances i la promoció d’una economia verda.