La Nit de la Construcció, la gala on es premiarà el talent, la innovació i el dinamisme de les empreses, tindrà lloc el pròxim 21 de març durant la I Edició dels Premis CNC 2023: una cita amb la qual es reconeixerà per primera vegada a nivell nacional la labor de les constructores i la importància estratègica d’un sector que representa entorn del 10% del PIB i proporciona ocupació de qualitat a més de 1,3 milions de treballadors.

Amb aquest esdeveniment, que es desenvoluparà en Caixaforum Madrid, la construcció vol brindar un homenatge a les empreses i autònoms d’un sector líder en creació d’ocupació indefinida, pioner -com a mostra la imminent posada en marxa del primer pla de pensions sectorial d’Espanya- i dinàmic. Un sector on destaca la bona relació entre els seus agents socials -com reflecteix la seva capacitat per a adaptar-se a la reforma laboral, la qual cosa fonamentalment es deu a l’aprovació del VII Conveni General de la Construcció-, així com la seva decidida aposta per a incentivar la incorporació, sobretot, de joves i dones.

A través de les seves nou categories, aquests premis erigeixen a CNC com l’organització empresarial que agrupa la pràctica totalitat de les constructores, així com veu única i consensuada davant els poders públics o altres ens nacionals i internacionals, també de l’àmbit privat, en defensa d’un sector que té en la digitalització, la sostenibilitat, la seguretat, la salut i la millora de la qualificació dels seus empleats les seves principals palanques de competitivitat.

Les categories es divideixen en Millor Iniciativa per a l’Atracció de la Dona al sector; Millor Iniciativa per a l’Atracció del Talent Jove al sector; Persona Treballadora Autònoma de l’any; Millora de la Imatge del sector; Transformació Digital; Millor Iniciativa Tecnològica amb Benefici Mediambiental; Empresa Familiar / Relleu Generacional; Iniciativa Internacional; i Premi Especial a la Trajectòria Professional.

La gala coincidirà en data amb l’Assemblea General, que aquest mateix matí conjuminarà a Madrid a totes les associacions territorials així com als subsectors que formen part de CNC; entre tots més de 80 organitzacions de tota Espanya.

D’aquesta manera, CNC organitzarà el primer gran reconeixement a un sector que, d’una banda, ha mostrat la seva gran fortalesa malgrat les incerteses i tensions inflacionistes dels últims anys; i, per un altre, afronta decisius reptes que també incumbeixen la resta de l’economia i la societat.

Per tot això, en la nit del 21 de març es donaran cita més de 300 persones a Madrid, entre les quals es trobaran destacats representants del sector, del Govern, d’institucions públiques i privades, i dels principals grups parlamentaris.