Cambrils va acollir dimecres 25 de maig la IV edició de “Construimos Futuro”, una jornada de networking on diferents experts van proposar idees, tendències i accions per marcar un full de ruta per al desenvolupament econòmic, social i mediambiental del territori. L’acte es va celebrar a l’Hotel Solo Puerto de Cambrils sota l’eslògan Creixement i Sostenibilitat i va comptar amb la presència de més de 70 inscrits, entre els quals van formar part el president del Gremi de la Construcció de Tarragonès, alguns dels nostres associats, entitats públiques i altres empreses privades.

La jornada va començar amb la intervenció de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, que es va mostrar satisfet d’acollir un acte d’aquesta envergadura i va manifestar la necessitat d’adaptar-se a les noves tendències de sostenibilitat.

La directora d’Incasòl, Mercè Conesa, va exposar les línies de treball de l’entitat pública, recalcant quatre punts de partida: la sostenibilitat social, econòmica, ambiental i la del mateix organisme. D’altra banda, va exposar els objectius de cara en els propers anys, els quals se centren en ecosostenibilitat (afavorir l’entorn verd), reciclatge urbà (menys sòl), intervencions en nuclis antics, rehabilitació d’habitatges, i concentrar esforços en poblacions estan perdent habitants.

Durant el matí van seguir les conferències i blocs per tractar diferents temàtiques, com a idees per prosperar de forma sostenible, la situació actual del sector immobiliari, els fons Next Generation, entre les quals van participar diferents ponents com Virginia Guinda, vicepresidenta de Foment del Treball i presidenta de la Comissió d’Energia; Carlos Cifuentes, CEO d’Energytas; José Antonio Mas, president del Col·legi APIO’s de la província de Tarragona; Salvador Sedó, responsable de desenvolupament sostenible de Foment, Josep Maria Torné, CEO de l’empresa constructora GICSA, entre d’altres. Per la seva part, Isidre Gavín, secretari d’infraestructures i mobilitat, va ser l’encarregat de clausurar la jornada.