Laura Roigé, reelegida presidenta de la Cambra de Tarragona, en la foto de família amb autoritats, empresaris i representants del port i de la URV, entre altres, en el ple de constitució de la nova corporació. Cambra de Tarragona

 

 

Laura Roigé ha estat reelegida per unanimitat presidenta de la Cambra de Tarragona. L’empresària estarà al capdavant de la corporació quatre anys més, fins a l’any 2027. En el ple de constitució celebrat aquest dimarts a la tarda, Roigé ha afirmat que se centrarà a continuar fent de la cambra tarragonina un «referent actiu» de la societat civil i un «actor imprescindible» en el foment de l’emprenedoria, la captació d’inversions, la transformació digital de les empreses i la projecció exterior del territori. A més, el Comitè Executiu estarà format per Javier Sancho, que ocuparà el càrrec de vicepresident primer; Fernando Aldecoa el de vicepresident segon, i Lluís Colet i Ramon Marsal seran vicepresident tercer i tresorer, respectivament.

En el seu discurs, Roigé ha anunciat la inauguració d’un nou centre de formació equipat amb unes modernes aules interactives dotades de les tecnologies més avançades. Pel que fa a les infraestructures, també ha dit que «redoblarà esforços» en la tasca de presentar davant les administracions solucions i propostes per fer front a la «necessitat de disposar de les inversions i millores necessàries per a garantir la competitivitat» de les empreses i la seguretat en la mobilitat de les persones.

La primera dona presidenta de la Cambra
Roigé es va convertir en la primera presidenta de la cambra tarragonina, amb prop de 140 anys d’història, el 18 de desembre de 2017. Té una àmplia trajectòria dins el teixit associatiu i empresarial de les comarques de Tarragona. Va accedir al ple de la corporació l’any 1995 i al Comitè Executiu el 2006. Ha estat vicepresidenta de la patronal Cepta i vicepresidenta i membre del Comitè Executiu de Pimec.

Empresària vinculada al sector del transport i serveis a l’hostaleria, Roigé ha compaginat aquesta activitat amb el vessant solidària. També ha focalitzat la seva activitat en el foment de l’emprenedoria en femení. Així, el 1995 va crear l’Associació de Dones Empresàries i Emprenedores de les Comarques de Tarragona (ADEE), que l’any 2000 es va integrar a la Business Professional Women Internacional.

A més, ha presidit el Fòrum Fem Talent i ha format part de la CEOE en representació de la Federació BPW Spain. Entre els reconeixements que ha rebut destaquen la Placa President Macià, atorgada per la Generalitat de Catalunya; la Clau d’Or de la Cambra de Tarragona i el Premi a la Trajectòria Empresarial de Foment del Treball.

Actualment, és també membre del Consell d’Administració del Port de Tarragona i membre del Comitè Executiu del Consell de Cambres de Catalunya.