La Fundació Laboral de la Construcció acaba de llançar aquest mes de gener la versió actualitzada del seu curs en línia, gratuït, de curta durada, que la seva temàtica és “Tractament de residus en l’obra. Cap a un model de Construcció Circular”.

L’objectiu d’aquesta acció formativa és oferir coneixements sobre com identificar i classificar els residus més significatius de les obres de construcció i demolició i conèixer les bones pràctiques per al seu tractament en l’obra, amb la finalitat de contribuir a la transició cap a un model d’economia circular.

El curs es compon de tres unitats temàtiques: “Tractament dels residus en l’obra”, “Com es gestionen els residus en l’obra?” i “Quin és el paper de les persones que treballen en una obra en la gestió de residus?”.

Des de l’any 2016, la Fundació Laboral de la Construcció llança aquestes accions formatives (denominades en l’àmbit educatiu MOOC, Massive En línia Open Courses, o cursos massius en línia oberts i de curta durada), sobre matèries relacionades amb la innovació i bones pràctiques en construcció que ja sumen més de 60 cursos.

Fins al moment, aquestes accions específiques ja han rebut prop de 135.000 inscripcions de professionals del sector. Entre les categories dels cursos oferts es troben: Edificació i obra civil, Prevenció de riscos laborals, i Ocupació i Comunicació. Les especialitats més triades per els/as treballadors/as de la construcció van ser: “Eficiència energètica d’edificis” (8 hores), “Fonaments de BIM” (6 hores) i “Instal·lacions tèrmiques i fotovoltaiques: actuacions per a millorar el seu rendiment” (6 hores).