Sota el lema “Cuidamos lo que nos une. Carreteras más seguras y sostenibles”, el Gremi de la Construcció del Tarragonès ha participat aquest dijous 2 de juny en una sessió tècnica i informativa organitzada per Eurocat en col·laboració amb la Diputació i el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Tarragona, que ha versat sobre els serveis gratuïts dirigits a empreses del territori de la província de Tarragona que treballen en el disseny i construcció de carreteres de tots els àmbits, així com en la gestió de residus.

Durant la jornada, membres de la nostra junta directiva han tingut l’oportunitat de traslladar les inquietuds i necessitats del sector, a més de generar sinergies amb empreses del territori que han participat en el programa d’economia circular. Entre aquestes, cal destacar l’empresa Transmaber, de moviment de terres, i Santos Jorge, SA, de l’àmbit de la gestió de residus.

El Projecte d’Especialització i Competitivitat (PECT) “Cuidem allò que ens uneix. Carreteres més segures i sostenibles” té com a objectiu impulsar la transferència tecnològica i la innovació, així com millorar el posicionament de les empreses i promoure l’economia circular en l’àmbit de les infraestructures viàries per minimitzar l’ús de matèries primeres. Així mateix, el projecte està dividit en un total de 6 operacions al voltant de la innovació i la tecnologia, que estan enfocades a reptes molt concrets al voltant de la construcció, el manteniment sostenible, la gestió i la utilització innovadora i segura de la xarxa viària local de Tarragona.