El Gremi de la Construcció del Tarragonès segueix en la seva contínua ronda de reunions amb els candidats a les alcaldies dels diferents municipis del Tarragonès. Aquest cop el protagonista ha estat el tercer tinent d’alcalde i conseller de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, que ha assistit aquest dimecres a la seu del Gremi en nom de l’actual alcalde, Pau Ricomà, i candidat de nou a l’alcaldia per part d’Esquerra Republicana.

Un dels principals temes que s’ha reiterat des del Gremi ha estat la problemàtica existent a l’hora d’atorgar les llicències d’obres, on poden superar els 12 mesos de temps fins que es concedeixen. En relació amb aquest aspecte, Xavier Puig ha reconegut que es vol “revertir la situació”.

“Assumim els nostres errors. Si les llicències triguen molt, els inversors poden apostar per un altre territori i això ens repercuteix negativament a Tarragona. Per aquest motiu, volem fer una forta aposta per a equipar la part administrativa i accelerar el procés”, ha afirmat el conseller de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Tarragona.

També s’han tractat altres qüestions com la falta de mà d’obra qualificada i nou talent, o l’increment dels preus dels materials, i s’ha debatut sobre el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

D’altra banda, des de l’Ajuntament de Tarragona han reiterat la inversió prevista en els pròxims anys per part de les administracions en projectes de construcció a la ciutat.

Finalment, també s’ha arribat a un acord de diàleg constant i de present entre l’Ajuntament de Tarragona, els seus tècnics especialitzats i el Gremi de la Construcció del Tarragonès sobre qüestions o plans d’actuació en relació amb la construcció.

A la trobada han assistit per part del Gremi de la Construcció del Tarragonès Joan Romeu, president; i Elena Marrón, Jose Luis Garcia i Antonio Garcia, com a vocals. Mentre que per part d’Ajuntament de Tarragona hi ha assistit Xavier Puig, tercer tinent d’alcalde i conseller de Territori i Sostenibilitat; Jordi Dies, gerent de l’empresa municipal de l’Habitatge; i Imma Merino, arquitecta i adjunta tècnica a la cap de servei de la Coordinació d’Urbanisme de l’Ajuntament.

Així mateix, durant els pròxims dies us mantindrem informats de les diferents trobades que el Gremi ja té programat amb els diferents candidats a les alcaldies dels ajuntaments de la comarca, sempre amb l’objectiu de compartir i traslladar les inquietuds i problemàtiques que viu el sector amb cadascun ells/es.