Durant el dissabte 28 de maig, el president del Gremi de la Construcció del Tarragonès, Joan Romeu, va estar present a la inauguració del Celler Noucentista de Vila-Seca, considerat un Bé Cultural d’Interès Local. Es tracta d’un edifici de gran importància per al municipi que es trobava en desús de les funcions habituals i que des de l’any 2014 és propietat municipal. El president de la Generalitat, Pere Aragonés, va ser l’encarregat d’inaugurar la magnífica instal·lació, acompanyat per l’alcalde del municipi, Pere Segura.

El Celler Noucentista, obra de Pere Domènech i Roura, fill de l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, inaugurat el 1920 manté l’estructura original, però les naus ara són lluny de la seva funcionalitat original per a un municipi dedicat a l’agricultura. Tot i això, aquest pòsit històric quedarà museïtzat en una de les sales col·laterals de la nau principal, evocant el passat d’aquest celler aixecat a principis del segle XX.

Després de 20 mesos de treball, l’obra final valora sobretot l’espai arquitectònic de la nau principal i obre la façana posterior a un entorn enjardinat a través d’una caixa escènica vidriada, que connecta amb el Castell de Vila-seca.

L’equipament cultural consta d’un espai escènic amb capacitat per a 517 espectadors asseguts i prop d´un miler de peus, un espai annex auxiliar per a oficines, serveis i una caixa escènica fàcilment maniobrable. La superfície total del conjunt on s’ha actuat és de 3.150 m2 i el pressupost de tota l’actuació és de 8 milions d’euros.