El Gremi de la Construcció del Baix Camp va celebrar a Reus el tradicional dinar que es fa coincidint amb la festivitat de Sant Antoni de Pàdua. En aquesta ocasió, però, el dinar va ser molt especial perquè va coincidir amb la celebració dels 400 anys del Gremi que es commemora aquest 2022. Al mateix temps, i després de dos anys sense poder celebrar aquest dinar per les restriccions de la Covid, la jornada va ser molt emotiva i va servir de retrobament entre moltes persones del sector.

Entre tots els convidats presents a l’acte, i en representació del Gremi de Construcció de Tarragonès, hi va assistir Joan Romeu, president del Gremi. També van fer-ho diferents personalitats de la zona a més d’altres del sector en qüestió.

D’altra banda, tots els participants en el dinar van rebre com a regal una reproducció en facsímil del document fundacional del Gremi de la Construcció que es conserva al Museu de Reus i que data del 1622. “Us hem volgut obsequiar a cada un de vosaltres amb una còpia d’un llibre d’actes de l’antic Gremi dels Mestres de Cases de Reus de l’any 1622 que, tot i que es creu que el Gremi ja existia anteriorment, aquest és el document més antic que en tinguem constància i que es conserva al Museu de Reus i que ara mateix es pot veure exposat a la plaça de la Llibertat. Aquest ha estat el motiu que ens va fer decidir de celebrar enguany el 400 aniversari del nostre Gremi, com a continuïtat històrica de l’antic Gremi dels Mestres de Cases de Reus”, va explicar Antoni Sentís, president del Gremi de la Construcció del Baix Camp.